Bekräfta farliga åtgärder

Kaspersky Password Manager ger ytterligare skydd genom att e-posta en verifieringskod för att bekräfta potentiellt farliga åtgärder.

Åtgärder som kräver ytterligare bekräftelse:

Om Kaspersky Password Manager är kopplat till ett My Kaspersky-konto

I det här scenariot kan du bekräfta rensningen av databasen genom att ange en verifieringskod som kommer att skickas till dig via e-post.

Om datasynkronisering är avstängd kan du bara rensa den lokala databasen genom att ange ditt lösenord för Mitt Kaspersky-konto på steget Ange lösenordet till ditt My Kaspersky-konto. Du måste också ange säkerhetskoden från ett textmeddelande om tvåfaktorsautentisering är aktiverad.

Du kan få felet "Lösenordet är felaktigt" om du använder ett konto från en tredjepartsleverantör som inte är länkat till ett My Kaspersky-konto. Konton från tredjepartsleverantörer får inte utföra farliga åtgärder som att städa databaser.

För att länka ett konto från en tredjepartsleverantör till ett My Kaspersky-konto, utför följande steg:

1. Gå till My Kaspersky:
    • Genom att klicka på länken Har du glömt ditt lösenord? på steget Ange lösenordet till ditt My Kaspersky-konto.
    • Eller genom att använda en direktlänk till Min Kaspersky.
  2. Logga in på My Kaspersky med samma tredjepartskonto som i Kaspersky Password Manager.
  3. Om du använder ett konto från en tredjepartsleverantör för att logga in på My Kaspersky för första gången måste du ange en region och acceptera användarvillkoren för webbportalen.
  4. Klicka på knappen Välj lösenord.
  5. Ange My Kaspersky-kontouppgifterna och klicka Spara ändringar.

Nu kan du ange det nya lösenordet för My Kaspersky-kontot på steget Ange lösenordet till ditt My Kaspersky-konto för att slutföra rensningen av den lokala databasen.

Om Kaspersky Password Manager inte är kopplat till ett My Kaspersky-konto

I det här scenariot är din lokala databas inte skyddad av My Kaspersky och alternativet att kräva en verifieringskod för att bekräfta lokal databasrensning är inte tillgängligt.